Monday 23 December 2013

Dan 36: let za Denpasar

Andreia me naplasila pricama o poturivanju droge na aerodromu, posebno na letovima za Bali. Meni ne treba pricati te stvari, zato sto posle nemam mira.  Ima poznanika koji je radio na aerodromu, i to je sasvim normalna stvar, kaze. Posebno kada torbe/rancevi nisu zakljucani. Moj ranac ima dosta pregrada, cak i da imam katance, nemoguce je zakljucati sve. Iskidala sam nokte zamisljajuci scene iz Locked up abroad, kako sedim u nekom zatvoru, price velikih nepravdi,itd itd..Znam da sam otisla predaleko, ali mi se svasta vrzmalo..
Za povezane letove, na aerodromu imaju besplatan autobus. Karte inace kostaju 20 pezosa, a taksi izmedju terminal 2 i 3 je oko 150 pezosa.
Check in je otvoren dosta pre leta, samo da se otarasim velikog ranca.
-Odakle ste?
- Srbija.
- Radim ovde na aerodromu vec 6 godina i nikada do sada nisam imao nikoga iz Srbije.
Raspolozenje mi je odmah skocilo..Pregledao mi je detaljno pasos, procaskali smo jos malo I odoh da prodjem migraciono. Izlazna taksa ovde kosta 550php. Ostavila sam tacno toliko a ostatak zamenila za dolare, u banci koja se nalazi na terminalu. Htela sam odmah da zamenim za indonezijske rupije, ali nemaju tu valutu.
Sad samo da se sacekam 21h.
Imate postu. Otvaram email i citam poruku od decka koji je putovao Indonezijom da se cuvam na Sulawesiju jer je tamo dobio malariju. Samo mi je jos ovo trebalo!!
Znam da preterujem sa svom brigom oko komaraca, ali zaista ne zelim ponovo proslogodisnje iskustvo. Pa neka mi se i smeju, samo da se nista ne desi.
Krecem da kopam po netu o malaricnim podrucjima..hahaha..vec vidim svoju mamu u istrazivackoj akciji, i precutno pitanje, zasto ne izaberes neku normalnu zemlju?
J
Ni mi nismo iz normalne zemlje..onda nigde ne bih ni putovala..eto odgovora mama na nepostavljeno pitanje :*  ljubim te!! Ko se pazi, moze svuda, bez brige
Sad mi je frka da idem za Sulawesi, ni Lombok nije bolji, ni Gili..Bali je ok..Java takodje..
Let sam skoro potpuno prespavala.
Uzimam torbe, proveravam da nije slucajno nesto otvarano..ne mogu da se zamaram da proveravam sad i vadim sve stvari napolje…istripovala sam se samo, i svesna sam toga..Prosla skener, sve je ok..Sad ostaje da nadjem hotel, koji se nalazi u blizini aerodroma. Ono sto mi se nije dopalo, jer sto su mi u emailu napisali da je tesko za objasniti, kako se do hotela dolazi i da pitam nekog iz obezbedjenja na aerodromu, ili oni mogu da posalju vozilo za samo 5$. E, ne moze! 5$ za nesto sto nije ni kilometar od aerodroma..Kako da ne..
Niko nije znao gde se hotel nalazi!!! Taksisti napadaju, motor taksisti takodje..jos uvek pospana, postajem jako nervozna..Radnik sa naplatne rampe me uputio u kom pravcu da idem..Pocinje kisa..lagano, pa sve jace i jace..
 Jedan lik na motoru se parkirao na 50m od mene i stoji..Smirenim glasom me pita gde idem, ja odgovorim, kaze da sam prosla hotel i treba da se vratim nazad. Upucuje me na jedno sokace. Primetila sam taj deo, ali tu je neka pijaca i ulice su jako mracne..Odjednom na ulici nema nikog osim nas dvoje, nijedan auto da prodje..
-Sedi, odvescu te, ne brini besplatno je..
Cim je to rekao, prepala sam se. Taksisti su napadni i naporni, ali ovo mi je bilo jako sumnjivo..Jako!!
-Ne, ne, hvala..
On i dalje stoji, kisa i dalje pada, ja sam se okrenula i krenula da se vracam..Okrenem se, on i dalje gleda..Ovako cu:  idem do skretanja za tu pijacu, imam neki osecaj da ce da me izotimaju najstrasnije, pa ako vidim da ima neke oznake hotela, ulazim, ako nema nikakve svetlece reklame, stajacu ovde na sred ulice dok ne naidje neki taksi..
Pasos je kod mene ( bez toga sam jednom ostala i nadam se vise nikad).


Nailazi neko na motoru, decko i devojka. Nalazim se skoro na skretanju ka pijaci. Pitam ih za hotel i devojka kaze da idem u pogresnom pravcu. Pokazuje mi rukom pravac kojim sam isla, a zatim potapsa sediste motora i rece da ce me odvesti. Hotel se nalazio na manje od 300m. Onaj motorista je opet prosao, tako da sam sad definitvno ubedjena da je hteo da me zajebe.

Zahvaljujem se devojci i odlazim do recepcije. Nije proslo ni 5 min, kada su mi javili da je hotel prebukiran i da ce morati da me prebace u drugi. O, boze!! Prvi utisci nisu bas dobri. Idemo kolima do drugog hotela, koji se nalazi na 3km od aerodroma. Hoce neko doci da me pokupi ujutru? Hoce,rece decko. Ne brini, ovo je bolji hotel, imas i bazen, neces biti nezadovoljna. Ovo nam se nije desavalo, ali eto zapalo je tebi.
Samo da se iskusiram i legnem.
Soba je lepa, veliko kupatilo, topla vodaa!!!! Od Kine se nisam okupala toplom vodom 
J


No comments:

Post a Comment