Sunday 20 January 2013

Dan 43: Torba i put za Sihanoukville


Check out je u 12h.
Probudili smo se sat vremena ranije. Jeleni je stigla torba. Pakovanje na brzinu, tusiranje i odjavljivanje.
Steve je hteo da ide da kupi neke majice na pijaci, Jeca je htela da bude na netu. Tako da smo onako veseli pokusavali da nadjemo veliki bazar od prethodnog dana. Ne vredi :)
Usli smo u tuk tuk i pravac tamo..Kakvo sarenilo boja! Noga me skoro skroz prosla. Imamo 2h za setnju jer u 14.15 dolazi prevoz po nas.
Vreme je proletelo, nismo nasli nista zanimljivo osim majice sa krokodilom na kojoj pise :"Where is my water?"

Meni se jako jakoo dopada. Ali imamo problem, ne znamo gde smo je videli ..hehe
U krug, u krug, u krug, u krug igramo valcer ja i drug.
Eno je!!!Nema broja naravno, samo small, ili je drugacija stampa. Ma uzimamo S i odlazimo.
Necemo tuk tuk-om, nismo daleko, ali smo ipak uspeli da skrenemo pogresno..hahaha, ma sve mi je smesno. Naravno da smo se vratili tuk tukom i to u 14.14h :) Jelenina faca je govorila sama za sebe, ali tu smo na vreme. Palimo.
Autobuska stanica. Ovo nije autobuska stanica, ovde samo prodaju karte. Sva sreca pa je tu lik koji je Jeci prodao karte, pa nas je tuktukdzija odvezao na mesto odakle navodno polazimo.
Gladnaaaa sam! Nema nista konkretno da se jede, odlepicu. Samo cips i grickalice, pa neeeee!!
Obisla sam krug, ne bih li nasla nesto da se kupi, nista.
                                                                   autobuska stanica

Autobus dolazi, ubacujemo torbe i krecemo. Pored mene sedi devojka iz Kambodze, vrlo simparticna, Arija se zove ako sam dobro razumela. Izasla je sa mnom na pauzi da popusim cigaretu, a onda smo slusale reggae sa mog mp3, dok me nije uhvatio san.
Budim se, nema je. Uskoro stizemo. Sihanoukville. 5 sati voznje od Phnom Penh-a. Ono sto smo citali po raznoraznim forumima je da u Kambodzi treba izbegavati nocne buseve. Sada mi je jasno i zasto. Ja sam zaspala lako i nisam se budila, ali kad sam ustala i videla kako voze, bilo mi je mnogo lakse sto smo blizu.
Svetla na ulicama nema uopste, putevi su ocigledno puni rupa ili naprosto prelaze na drugu stranu s vremena na vreme. Verujem da je zbog loseg puta.
Trebamo za Otres beach. Tuk tuk nam trazi 10$ da nas odvede do tamo. Jeste normalni? Pa mi smo kartu do Sihanoukville-a platili 6$ po osobi za 5 sati voznje, a ne za 4km!
Pogodili smo cenu od 5, neka bude. Opet situacija.
Dolazimo na Otres, ali postoje Otres 1 i Otres 2. Joe guest house kazu da ne postoji.
Trazi nam jos 2$ da nas odveze na drugo mesto. Napravili smo gresku u startu dajuci mu novac odmah. Nece da krene. Nazvali smo drugare sa Tajlanda koji su vec bili tu, i sva sreca, javise se.
Ispostavilo se da smo od guesta na 30m samo sto pise "In the jungle, joe guest house"
Cool tu smo. A sada chill.
Nisam bila raspolozena ni za kakav izlazak. Oni su zapalili do grada.
Bungalovi na plazi, nas na spratu. Sazidan od drveta i trske. Cela terasa je od drveta preko koje je beton, i sve se trese kad neko prolazi :)
Ali je pogled neprevazidjen. Cisto i mirno more, zvezde na dlanu, vetar u kosi i reggea u pozadini. Sta coveku vise treba u zivotu? Zelim da ostanem ovde.

No comments:

Post a Comment