Thursday 13 December 2012

Dan 4: Chiang Mai

Krivo mi je sto nismo imali vremena da idemo i za Sukhothai, ali ne moze sve da se stigne. Necemo samo da jurcamo od mesta do mesta, bolje videti i manje ali kvalitetno i uzivati. Ionako smo vec dovoljno izmoreni, a manje vise sve do sada, je bukvalno i bilo trcanje.
Chiang Mai. Neki dobar vajb. Prijatnija klima, nesto leprsavo u vazduhu. Vec mi se svidja. Uzimamo taksi i krecemo u centar. Taksi ovde ne izgleda poput naseg klasicnog, vec kamionet sa krovom:) Arapin iz voza, 2 Francuskinje i mi. Gledamo predloge Lonely planet-a za smestaj, sve sto zelimo je da NE BUDE u gl. ulici. Treba nam mir i tisina i jedna udobna, ususkana noc sa dosta sna. Aparin je izasao prvi. Guest h gde su izasle Francuskinje je delovao kao pravo resenje za ono sto nam treba. Sjajno, ima mesta. Uzimamo.
Uvece ce nedaleko biti i nocni bazar, taman da se malo prosetamo pre spavanja. Za bilo kakav soping je jos uvek rano. Treba jos dva i po meseca da se putujemo i ne mogu da vucem nista. Sta li ce biti sa odlaskom u dzunglu. To je jedino sto mi se motalo po glavi. Bas bas zelim taj jungle trek sa jahanjem slonova i raftingom, noci pod zvezdama u prirodi..
 Od samog dolaska u Chiang vlada neka neverovatna energija. Smireniji smo i sve se desava sa nekom lakocom..Za razliku od Bangkoka, gde sve radi skoro po citavu noc, u Chiangu Mai-u je zatvoreno vec oko 23h..Idemo u dzunglu sutra? Idemo!:D Imali smo srece da je agencija pored naseg smestaja bila otvorena, jer je u sklopu i internet cafe, pa smo sve zavrsili ocas posla.

No comments:

Post a Comment