Thursday 20 December 2012

Dan 15: Phi Phi

Vreme u Krabiju nam ne ide u korist, ali to nas nije sprecilo da odemo na izlet.
Cuveni Phi Phi. Ovoga puta ne idemo longtail brodom, vec brzim. Prvo stajanje na Bamboo plazi. E, ovo je Tajland koji sam ocekivala!!Kristalno more, beli pesak i svetlucavi podvodni svet. To je to!!
Pauze za kupanje su izmedju 30-40 min i taman kad se priviknes da si tu, treba da krenes..ali imacemo vise stajanja pa je ok..

Maya-verovatno najcuvenija plaza na Phi Phi-ju. Nacickana turistickim brodicima, mali ogradjeni deo za kupanje. Mozda bi bilo bolje i ne dolaziti na ovu plazu, vec joj se samo diviti sa daljine ,nego ovako biti tu a ne biti u mogucnosti da uzivas. Videli smo i to:) Ovaj izlet je vise sluzio da se vidi da li i koliko samo ostrvo vredi, da bi eventualno u nekom od sledecih dolazaka boravili ovde. Vredi, ali ipak mislim da cu se vise oduseviti istocnom obalom i samim nacinom zivota. Ovo jekomercijala do koske sve komercijalna i ne prija mi.

Brz brod ima svoje prednosti ali sama voznja je bila ravna jahanju talasa na brzini od 100km/h...Bozee!! Vodic nam je bila Tajlandjanka, toliko nadrndana da se non stop drala, premestala nas, a posada broda nas je sve vreme terala da peremo japanke i da skinemo svaku trunku peska sa sebe pre ulaska. To sto su nas tresli kao krompire, to nema veze:)
Upoznale smo dva luda Engleza koja su dizala atmosferu svojim ludorijama, Italijanku i Engleza koji rade kao repovi za Thomas Cook na Kritu. Ah, Krit..
Tu je bio i par iz Turske, koji je slavio rodjendan. I on i ona su rodjeni iste godine, istog dana:)) Pevali smo rodjendansku pesmu, jeli ananas i lubenicu umesto torte.
Stali smo na jos 2 mesta za snorkling i vredelo je svaku paru!! Mogla sam ceo dan da provedem pod vodom!

Umorna sam od Krabija i prethodnih dana, pa nemam toliko snage da prenesem dozivljaj izleta. Ali se jako radujem predstojecim mestima i dogadjajima..Predosecam magiju :)
Sutra odlazak na Ko Tao.

No comments:

Post a Comment