Tuesday 26 November 2013

Dan 8: Borba za Filipine ( Qibao)

Plan za danas je naci filipinsku ambasadu i raspitati se o bezbednosti putovanja. To ce biti presudno za odluku da li idemo ili ne. Uzele smo trodnevne karte za metro ( 45 CNY). Necu objasnjavati kojim smo sve ulicama isle, i kako nam je protekao dan, ali cu reci da smo pesacile vise od 3h. Na kraju smo ipak uspele, ali smo bile besne sto smo protracile dan. Morale smo jos da cekamo sat vremena, jer konzulat radi ali ne sa strancima i Kinezima, vec samo sa Filipincima. Dobili smo informaciju da je na Boracay-u i Palawan-u situacija normalna, tako da cemo ici na jedno ili oba ostrva..

Kineska klopa. Nema mnogo veze sa onim  sto mi nazivamo kineskom klopom( meni se ovi nasi Kinezi mnogo vise svidjaju).
Ono sto me iznenadilo je da se dosta koristi hleb, pecivo generalno. Gotovo na svakom cosku postoji po neka pekarica, sve izgleda fenomenalno. Medjutim, onda dobijete recimo stapic od kiselog testa sa sunkom i sirom ,preliven nekim secernim prelivom..Sve je tako slatkoo!!!Bljak!
grickalice koje nismo probali
Jelena je kupila nesto slicno..Blagi boze, ono je bilo toliko gadno, unutra ispunjeno nekim svinjskim mesom u obliku duvan cvaraka, ali jako neprijatnog ukusa.
Qibao nocu
Vece smo provele u Minhang District-u, obilazeci hram i anticki grad Qibao.
Hram datira iz 907. i u velikoj meri je obnovljen za vreme dinastije Ming. Imao je veliki znacaj u razvoju grada Qibao,o cijem se ugledu i lepom izgledu brine lokalno stanovnistvo. Gradic krase uske ulice sa prodavnicicama garderobe, djakonija i klope.Turisticka atrakcija za jednu lagodnu vecernju setnju.
jeste li za caj?
Za danas nam je bilo planiramo da kupimo i karte za Peking, ali banke su se zatvorile i jedino ce moci sutra.
Treba takodje da vidimo i gde cemo ici iz Manile. I to cemo sutra ( valjda)
Na Qibao metro stanici, uokviru trznog centra, nalazi se sprat sa restoranima. Cene su veoma povoljne, a klopa ne samo da izgleda ukusno vec je i spremaju ispred vas. Od 15-50 CNY mozete stvarno svasta da jedete. Ovde bi trebali da dodjemo jos jednom.


No comments:

Post a Comment