Saturday 9 November 2013

Dan 2: Kangaroo hotel

Sletele.
Na aerodromu nema guzve..Zena sa detetom, neki decko i nas dve smo jedini putnici iz Srbije.
Nakon slikanja i uzimananja otisaka, mozemo slobodno da kazemo" dobrodosli u Tokio", sa dozvolom od 90 dana.

Najjeftini transport sa aerodroma do centra je JR line..karta do Nippori stanice kosta 1000 jena (10$ otprilike). Obicno se koristi brzi voz koji kosta oko 24$, ali nam zaista sat vremena nista ne znaci.
Uzele smo karte od 1150 jena jer od Niporija imamo jos 2 stanice do nase stanice Minami-senju.
voz do stanice Nippori

Hotel smo nasle bas brzo. U blizini nam je 7/11 ali ima dosta prodavnicica. Cene nisu paprene kao sto se prica. Ja sokove skoro da ne pijem, ali su izmedju 1-2$, kafe isto tako. Sendvici su od 2,5-5$ ali su zato nudle 1-3$. Voda je jedino skuplja oko 1,2$ je flasa od 0,5l.

Soba nam se nalazi na 2 spratu. Ima bukvalno 10m2, u japanskom stilu ( ovako lepse zvuci, a u prevodu znaci da ne postoji krevet, vec samo dusek na podu), imamo tv, klimu i frizider, ali nam nista od toga i ne treba. Na raznim pretrazivacima za hostele, najjeftiniji smestaj koji smo nasle je bio oko 14e po osobi, ali skoro 30km od centra. Trazile smo da budemo u centru, jer nam isto izadje. Hotel je jako cist.
nasa soba

 Kupatilo se nalazi (kada  i 2 tus kabine )samo u prizemlju, ali postoje po tri  pisaonice ( wc ) na svakom spratu. Ne pitajte me odakle mi ovo pisaonica, i jako mi je smesno :)

Plan za danas je da se ne forsiramo. Bila sam spremna da zaspim cim samo se okupale, ali smo resile da prosetamo po kraju, i da se odmorimo veceras. Prvo adaptacija na vremensku razliku od 8h.
Prvi utisci:
- sve je jako cisto ( pored Singapura, ovo je najcistiji grad koji sam videla u zivotu)
- ljudi su jako prijatni  i predusetljivi ( ne pricaju svi engleski, ali ce svako stati da vam pomogne. Ako ne znaju ulicu, ukljucice GPS i dati instrukcije rukama. Jedan decko nas je cak ispratio do ulice, iako mu se nije nalazila usput.
- pusenje nije dozvoljeno na dosta mesta
- svuda se voze bicikle
parking ispred jedne zgrade

- sport je na ceni
-Japanci citaju i pisu natraske ( kao Arapi), sa desna na levo, i voze na levoj strani
- nista od ocekivanog high-tech grada nismo videle, za sada je jos uvek grad buducnosti, samo iz jednog razloga: ovde je 8h ujutru, a u Bgu tek ponoc :p


Tokyo Skytree toranj

Jeca u sobi
Mirno vece uz nudle, u sobi. I bacanje ozbiljnog hrka.






1 comment:

  1. kako soba odmah izgleda lepse,kada je Jeca u njoj,pozdrav Jeco,i svaka cast

    ReplyDelete