Saturday 16 November 2013

Dan 5 : Od lepote do grozote ( Fish market,Imperial Palace, Tokyo Tower)

Spavale smo samo 3 sata, idemo na Fish market. Cula sam da treba da se dodje bas bas rano, a i na recepciji su nam rekli da budemo tamo u 5h ujutru. Tako je i bilo. Jelena kaze da ima napisano da treba da budemo tamo oko 8h.
Zasto nismo proverile na netu, to necu da komentarisem :)
Nervozne zbog neispavanosti i hladnoce, pomalo mrzovoljne, kao da smo slutile da nesto nece biti kako treba.
Metro nam ide direktno od Minami-senju do stanice Tsukiji ( cena karte 190 jena).
Odmah pored stanice nalazi se veliki budisticki hram, i cim se predje ulica ulazi se na pijacu. Medjutim, ovo deluje kao obicna pijaca, velika samo. Nema nikakvih cudnih, velikih riba, tuna dugih po metar i po, dva..Napravismo krug, nista..Ma, sigurna sam da to nije to. Zaustavili smo par ljudi i tek na reci " big fish market", dobismo odgovor da se to nalazi na drugom delu ( oko 200-300m od pijace). Odlazimo tamo i zaustavlja nas policajac koji kaze da ne mozemo unutra! Moze tek od 09.00h :)))))












Ja sam odlepila i osecala se krivom, a tek Jelena ohooo..Tek je 5!hladno je, mracno je, gde provesti vreme? A kad ne znas sta ces a ti nesto gricni :) Otisle smo po dorucak, promuvale se jos malo po pijaci i otisle do hrama.
Ginza je deo Tokija gde se nalazi fish market ali je ujedno i jedan od urbanijih delova grada. Velike svetske firme imaju svoje radnje u Ginza shopping street-u, tipa ( Prada, Cartier, Apple, Tiffany & Co..itd) ako to nekog zanima :D
Nemamo mnogo dana za razgledanje, a dosta ima za videti. Moram se vratiti ovde, moram.
Obilazak Imperial Palace-a je obavezan.
Imperial Palace
Stone bridge

U planu je bio Sunshine city ili Rainbow bridge, i Tokyo Tower ili pogled sa Metropolitan Buildinga ( gde je ulaz besplatan). 

Odlucile smo da odemo do Tokyo Tower-a da vidimo kako izgleda izbliza, pa cemo krenuti za Metropolitan. Medjutim, mala je razlika u ceni ako se uzmu u obzir karte za metro do tamo, pa smo kasno posle podne do mraka provele bas tu. Pogled ostavlja bez daha! Cena ulaznice je 820 jena, ali zaista vredi. Negde sam citala da je podjednako dobar i na Metropolitanu.

Vratile smo se u hotel izmrvarene. Tek onda je pocelo ludilo.
Kako nastavljamo put iz Japana za Kinu, zatim za Filipine, krenule smo da razmisljamo sta cemo da radimo. Snimci i slike su vise nego jezivi. Ne idemo na Filipine! Dogovoreno?- Dogovoreno.
Na sajtovima pise da se letovi svakodnevno otkazuju, tako da nece biti problem da nam se vrate pare, ali gde onda ici?
 Imamo par opcija:
-         Da po dolasku u Sangaj idemo odmah za malezijsku ambasadu, vadimo vizu ( ne zna se koliko dana se ceka, a pritom moraju da se kupe nove karte. Ova opcija nije losa jer ima povoljnih karata iz Malezije za Indoneziju
-         Da u Sangaju idemo do tajlandske ambasade, pa da palimo za Bangkok i naravno Koh Phangan ( ja bih tu ukljucila i Pai koji nismo videle prosle godine, ili Chang Mai bar na 3 dana). Ova opcija nam se svidja, ali je veliki udarac na budzet, pritom se ne zna koliko se ceka na vizu, a naravno moramo imati karte pri apliciranju
-         Da ostanemo u Kini duze, pa idemo za Indoneziju ranije (  jer mozemo ostati do 60 dana)

Preko grckog sajta smo uzele karte za/sa Filipina, i odlucno zovem da otkazem karte. U ovakvim vanrednim situacijama, posebno nacionalnim katastrofama ne bi trebali da imamo problem sa refundacijom.
Aliii, ne lezi vraze..Na vezi smo proveli vise od sat vremena, gde nam je receno da mozemo dobiti samo povratak taksi, kako se letovi za Manilu odvijaju svakodnevno. Samo ukoliko dodje do otkazivanja sa njihove strane, imamo punu refundaciju.

Da uzmemo karte za Maleziju veceras? Hocemo-necemo..hocemo-necemo.
Ostavljamo da prenoci.

Misli su mi bile poput zguzvanog papira. Resile smo da ne idemo i to je to.
Trebale bi da odmorimo, ali san nikako da me uhvati..
Moram da legnem.

No comments:

Post a Comment